Ny databas för kliniska studier på djur som behandlats med homeopati

0
317

 

 

carstenslogofreiNy Databas för kliniska studier gjorda på djur behandlade med homeopati! Nu finns den första databasen för  kliniska studier för veterinär homeopati. Den innehåller information om den forskning som finns inom området med syfte att vara en central databas. VetCR-databas som  är förkortningen har för närvarande ca 400 studier inlagda och den är kostnadsfri för dig som forskare eller för dig som är intresserad av att söka och läsa dessa studier. De flesta av studierna är på tyska och engelska

De flesta av dessa studier har gjorts av ekonomiska syften för att sänka kostnader och/eller öka eller att förbättra mjölkproduktionen och mjölkens kvalitet, att minska postpartum infertilitet och öka överlevnadsantalet hos nyfödda. Andra anledningar till forskningen är att förhindra sjukdomar efter födseln och för  att förhindra mastit. Dessutom vill man också undersöka möjligheten att minska användandet av olika antibiotikum och kostnader för veterinärvård.

Fler än 50% av dessa studier är randomiserade kontrollerade studier (RCT)

Ett flertal studier visar på lovande resultat och menar att homeopati som används för att förhindra sjukdom i krav och konventionella djurbesättningar för både kött och mjölk produktion bidrar till att minska konventionell medicin som antibiotika m.m. Studier visar också på positiva resultat efter att sjuka djur blivit behandlade med homeopati. Det är därför viktigt att forskning inom detta område fortsätter.

För att komma till sidan för databasen  klickar du här.

Källor:

European committee for homeopathy (ECH), Database on clinical research in veterinary homeopathy launched
http://www.homeopathyeurope.org/media/news/database-on-clinical-research-in-veterinary-homeopathy-launched
Sidan senast besökt 2015.01.24

Veterinary Clinical Research-Database in Homeopathy (VetCR-database)
http://www.carstens-stiftung.de/clinresvet/index.php
(Sidan senast besökt 2015.01.24)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here