Nobelpristagare Luc Montagniers forskningsresultat ger en förklaringsmodell åt homeopatin.

0
274
Luc Montagnier
Luc Montagnier

Virologen och nobelpristagaren Luc Montagnier kommer att leda ett forsknings-center vid Jiaotongs universitet i Shanghai i Kina för att fortsätta sin forskning om elektromagnetiska vågor från starkt utspädda DNA patogen. Forskningen är kontroversiell och ger stöd åt homeopatin som använder mediciner som ofta består av starkt utspädda substanser.

Referat: Birgitta Williams

Han säger i en intervju att starkt utspädda substanser är någonting även om molekyler av ursubstansen inte går att påträffa. Det är vatten som härmar eller som kopierar molekylerna från original substansen. Utan att molekyler från original substansen kan påträffas så avger substansen signaler.

Om homeopati, säger Luc Montagnier, det är inte pseudovetenskap och inte heller kvacksalveri utan ett fenomen som förtjänar mer forskning.

Att vatten har minne har diskuterats tidigare och forskaren Jacques Benveniste presenterade 1998 i sin artikel i tidningen Nature att IgE antigener påvisar effekt även i spädningar 10-120.  Montagnier säger också att fler forskare har upprepat Benvenistes forskning och fått samma resultat, men eftersom detta fortfarande är kontroversiellt inom forskningen vågar de inte gå ut med sina resultat med risk för att bli utsatta för ”intellektuell terror”.

Här nedanför kan du läsa artikeln i sin helhet. Du kan också läsa artikeln om Jacques Benvenistes forskning och öde, samt en länk till en film som visar Luc Montagieners forskning

Intervju med Luc Montagnier

Historien om Benveniste av Lena Lärkfors 2001
För att se filmen gå via länken:
http://www.hydrogen2oxygen.net/what-is-life-a-non-particle-view/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here