Glöm inte de 118 barnen som utvecklat narkolepsi p.g.a. svininfluensavaccinationer 2009-2010!

0
339
Rätt eller fel att vaccinera barn?
Rätt eller fel att vaccinera barn?

Kan vi lita på läkemedelsverket rekommendationer? På läkemedelsverkets hemsida från 7 oktober 2011 kan vi läsa att det inte föreligger någon ökad risk för att få narkolepsi från årets influensa vaccin. I år har barnens behov av influensa vaccination tonats ner. Kanske p.g.a. att 118 barn hittills har anmält att de utvecklat narkolepsi efter influensa vaccination 2009-2010. Femtio tusen kronor beräknas de få i ersättning av läkemedelsförsäkringen. Det måste vara den sämsta försäkring som går att hitta då de värderar ett livslångt lidande till 50.000 kr.
På läkemedelsverkets hemsida från 7 oktober kan vi fortsatt läsa att vid förfrågningar om risker vid vaccinering kan man inte utesluta att allvarliga biverkningar kan inträffa men att risken är liten. Menar läkemedelsverket att 118 barn som fått narkolepsi var en liten risk.
Vidare säger man i samma inlägg från 7 oktober att nyttan av vaccinationerna är större än riskerna.
Det råder stort frågetecken om det!
Sverige fortsatte att vaccinera barnen mot svin influensan även då att forskare från Tyskland varnat för att vaccinet inte var tillräckligt forskat om för denna åldersgrupp.
Vem tar ansvar? 50 000 kr till var och en som har drabbats, det är inte att ta ansvar!
I år skriver rekommenderar läkemedelsverket:

”Inför höstens och vinterns influensasäsong rekommenderas vaccination av patienter med kroniska sjukdomar och personer över 65 år”
Tack och lov bedrivs inte häxjakt på barn inför årets influensavaccination, eller?

Referenser:

DN

 

Läkemedelsverket

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here