Klimakterieplågade kvinnor svettas mindre och sover bättre efter homeopatisk behandling

0
301

 

Klimakterieplågade kvinnor svettas mindre och sover bättre efter homeopatisk behandling

Klimakteriet är något som plågar många kvinnor. En engelsk klinik erbjuder homeopatisk behandling som alternativ till hormoner. Under två år följdes patienterna upp. Majoriteten blev bättre med homeopatisk behandling.

Referat skrivet av Margot Granvik och Chris Jörgenfelt

En engelsk klinik har erbjudit homeopatisk behandling som alternativ för kvinnor som har svåra klimakteriebesvär. Kvinnorna har avböjt hormonell behandling för att de inte vill ha det, för att de tycker det är ineffektivt eller för att de har blivit rådda att inte använda hormoner på grund av att behandlingen gett svåra bieffekter.

I den homeopatiska behandlingen fick kvinnorna träffa någon av klinikens två homeopater. Den inledande konsultationen tog 50-60 minuter, och uppföljningarna 15-30 minuter. Patienterna fick träffa homeopater en gång i månaden och behandlingen var individuellt upplagd.

Referenser:
1. Thomas KJ, Luff D, Strong P. Complementary Medicine Service in a Community Clinic for Patients with Symtoms Associated with the menopause: Outcome Study and Service Evaluation. ScHARR, University of Sheffield, 2001.

Läs hela artikeln

Läs hela referatet

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here