25 November, 2020

Osher Centrum – Endast 3 av 71 studier har gjorts på alternativmedicin

KI

Kritik har framförts av den alternativmedicinska världen mot hur Osher Centrum hanterar donationen. Man anser att pengarna som skulle användas för att utvärdera de bästa alternativmetoderna och sedan inlemma dessa i den vanliga vården istället finansierat Martin Ingvars hjärnforskning och annan kollegial forskning. Föreningen SARA gav år 2010 Osher Centrum fulpriset Årets folkvätte år av den anledningen.

71 av 71 studier borde handla om alternativa behandlingsformer

Varför handlar inta alla 71 studier om: akupunktur, akupressur, homeopati, traditionell kinesisk medicin, ayurveda, rolfing, naprapati, örtmedicin, healing, kroppens och psykets självläkande förmåga, rosenterapi, ljusterapi, ljudterapi (t ex hemisync) och energimedicin etcetera?

Text: Torbjörn Sassersson

Läs hela artikeln på Newsvoice

About Birgitta Williams

Birgitta Williams är rektor för ArcanumSkolan som sedan 1970 bedrivit utbildningar i klassisk homeopati. Birgittas ambition är att genom skolans välutbildade homeopater föra fram klassisk homeopati i Sverige, att statligt kvalitetssäkra skolans utbildningar och att föra fram aktuell forskning.

Speak Your Mind

*